Daeş'in Rüyası: Levant Bölgesi

Levant Bölgesini gösteren bir görsel


Levant sözcüğü ilk defa İngilizce'de 1497 yılında kullanılmıştır. O zamanlar Venedik'in Akdeniz'deki doğu topraklarını belirtmek için kullanılıyordu. Levant bölgesi bugün ise DAEŞ tarafından kullanılan bir terimdir. Bu terim DAEŞ'in ana bölgesi olarak karşılık bulmaktadır. Bu bölgeye ülkemizden Hatay'ın tamamı ve Gaziantep'in büyük bir kısmı dahil tutulmaktadır.

DAEŞ, Levant bölgesini kendine bahşedilmiş olarak görüyor ve bu toprakları kendi yönetime dahil etmek için her yolu mübah görerek katliamlar,işkenceler,zalimce saldırılar yapmıştır.İşte bu yüzden DAEŞ'in Türkiye'ye saldırmasının sebeplerinden bir tanesinin de Levant bölgesine dahil olan Hatay ve Gaziantep'in DAEŞ yönetimine dahil edilememesi.

Levant bölgesi DAEŞ'e göre İslam'ın yeniden doğacağı bölge olduğu için kutsaldır. DAEŞ militanlarına da bu topraklar için verilen mücadele,cihat için verilen mücadele olarak anlatılır.

Sizde sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder