Q ŞAMANI: JAKE ANGELİ

Jake Angeli veya diğer bilinen adlarıyla QAnon Şamanı
Jake Angeli veya diğer bilinen adıyla QAnon Şamanı

Sokaklar kalabalıktı, sesler birleşmiş bir melodiye dönüşmüştü. Washington, DC sokakları, binlerce kişinin bir araya gelerek ifade ettiği taleplerle yankılanıyordu. Ancak, bu kalabalığın içinde bir grup gösterici, 6 Ocak 2021'de Amerika Birleşik Devletleri Kongre Binası'nın kapılarını aşmayı planlıyordu.

Göstericilerin sokaklarda başlayan yürüyüşü, tarihi Kongre Binası'nın merdivenlerine kadar ulaştı. Bir grup asi gösterici, binanın içine girmeyi başardı. İşte o an, Amerikan tarihinde unutulmayacak bir çatışmanın kapısını aralıyordu. Kongre üyeleri, beklenmedik bir durumla karşı karşıyaydı. Bu olay, Amerika'da siyasi gerilimlerin doruğa çıktığı bir döneme işaret ediyordu.

İşte o günün sembol bir ismi vardı; Jake Angeli veya diğer bilinen adlarıyla QAnon Şamanı veya Q Şamanı. Yüz boyası sürüp büyük boynuzlu kürk şapka takarak, üstü çıplak biçimde ayaklanmaya katılan Jake Angeli son derece dikkat çeken bir figürdü. Jake'in Kongre Binası'ndaki görüntüleri baskından sonra hem basında hem de sosyal medyada geniş çapta yer bulmuştu. 

Elinde taşıdığı bir mızrağın ucunda ABD bayrağı taşıyarak Kongre Binası'nın içine girip Senato kürsüsüne oturan Jake, olayın ardından tutuklanmış ve 3 yıla yakın hapis cezasıyla yargılanmıştı.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder