JAVİER MİLEİ'NİN ELEKTRİKLİ TESTERESİ

Javier Milei'nin Testeresi
IMF'nin merhamet dilediği adam olarak bilinen Arjanti'nin renkli devlet başkanı Javier Milei, tasarruf tedbilerini gösterirken ikonik bir elektrikli testere kullanıyor.

Arjantin'de yaklaşık 70 bin devlet çalışanını işten çıkarmayı planlayan devlet başkanı Javier Milei, ekranlarda elektrikli testere ile verdiği poz ile yapacağı tasarruf hamlelerini adeta somutlaştırıyor. Ülke medyasında "Milei o elektrikli testere ile devlet kurumlarında küçülmeye gidecek ancak tüm toplum kemer sıkmaya hazırlanmalı" yönünde haberler yapılırken, yüksek enflasyonla mücadele eden Arjantin'in zorlu ve ağır reçeteli bir iyileşme dönemine hazırlandığı biliniyor. 

Renkli kişiliği ve dobra sözleriyle tanınan Javier Milei, devletin gereğinden çok daha fazla kişiyi istihdam ettiğini ve birçok işlevsiz memurun devlete çok büyük bir yük olduğunu söylüyor. Bu kapsamda Başkan Milei, Arjantin'in bulunduğu ekonomik buhrandan kurtulabilmesi ve uzun vadede refaha kavuşabilmesi için gerekli olmayan memurların işlerine son verilmesi ve kamu harcamalarının kısıtlanmasının kilit bir rol oynadığını savunuyor. Popülizmin değer gördüğü bir dönemde bu kararları alması ve uygulaması açısından Javier Milei birçok siyasetçiden farklı bir çizgide ilerlediğini gösteriyor. 

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder