Bağlantısızlar Zirvesinde Panikleyen İran

Muhammed Mursi'nin Suriye'yi eleştirdiği anda panikleyen Ahmedinejad

2012 yılında Tahran'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'nde konuşan seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Beşşar Esad'ı eleştirdiği esnada İran safhalarında yaşanan paniğin görüntüsü.

Mursi'nin Esad'ın insanlara zulmettiğini ve sivilleri katlettiğini dile getirmesiyle zirveye ev sahipliği yapan İran paniklemiş ve Mursi'nin sözlerini çeviren tercümanlar sessizliğe bürünmüştür. Canlı yayın yapan televizyon kanalları ise Mursi'nin Suriye dediği yerleri Bahreyn olarak değiştirmiştir. Bu durum zirveden bir süre Bahreyn-İran krizine neden olmuştur. Zirveden bir gün sonra ise gazeteler "Mursi'nin Esed eleştirisi, tercümede kayboldu" ve  "Mursi, İran'ı haşladı" tarzında manşetlerle yayına çıkmıştır.

Bağlantısızlar Hakkında

1961 yılında kurulan Bağlantısızlar Hareketi, kendilerini hiçbir güç blokuna/ittifaka veya gruba dahil veya hariç olarak görmeyen 120 ülkenin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. 2019 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de toplanan zirve sekterliğini İlham Aliyev yürütmüştür. 


Sizde sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder