Kore Savaşında Sıkılan Kanadalı Askerlerin Buz Hokeyi Maçı

Kore Savaşında Buz Hokeyi Oynayan Kanadalı Askerler
Kore Savaşında canı sıkılan Kanadalı askerler, kendi yaptıkları sahada Buz Hokeyi oynuyorlar. Credit: From TSN_Official Instagram Account, Reddit/Hockey

27.000 Kanadalı asker Kore Savaşı için cepheye gönderilmiştir. Hokey tutkusuyla tanınan Kanadalılar, Kore'de de bu tutkunluklarını kanıtlamış ve kendi kurdukları sahada maç yaparak unutulmaz bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlamışlardır. 

Kore Savaşı'nın patlak vermesiyle ülkelerinden belki de ilk kez ayrılan birçok Kanadalı kendi hayat tarzlarını ve kültürlerini burada da yaşamaya çalışmıştır. 1952 kışında, Kuzey Gyeonggi-do eyaletinde Kore Yarımadası'nın ortasından aşağı akan bir nehir olan Imjingang Nehri'nin donmasıyla kendilerini daha çok evde hissetme şansı bulan Kanadalı askerler, cephedeki imkanların izin verdiği müddette bir buz hokeyi sahası kurarak kendi aralarında maç yapmış hatta uluslararası düzeyde birçok amatör turnuva düzenleyerek eğlenmeye çalışmıştır. 

Bazı savaş günlüklerinde askerler, savaşın sonuçlarından çok hokey maçlarının sonuçlarını merak ettiğini yazmıştır. Kore Savaşı'nın korkunç yüzünün ve gerginliğinin arkasında yaşanan bu eğlenceli anlar, binlerce askerin motivasyon kaynağı olarak görülmektedir. 

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder