Sana Gelen Yollar Kapandı: Washington DC

Azil Sürecinde Washington DC'de kapanan yollar

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleşen seçimlerde Joe Biden'ın hile yaptığını iddia etmesi sonrasında başlayan protestolar sonucunda başkent Washington DC'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Ancak kongreye giden birçok ana ve ara caddenin trafiği kapatılması, Trump yanlılarının Kongreye baskın düzenlemesini engelleyemedi. 

Biden'ın yemin törenine kadar süren güvenlik önlemleri, uluslararası medyada geniş yer buldu.

"Kara günler" olarak değerlendirilen ve ABD'de uygulanan demokratik yöntemlerin sorgulanmasına sebep olan eylemlerin şiddete dönüşmesi ardından bir kişinin öldüğü kongre baskınına kadar uzanması tüm dünyada endişeyle izlendi. Washington DC belediye başkanı Muriel Bowser'ın sokağa çıkma yasağı kararıyla birlikte dinmeye başlayan eylemlerde yaşanan güvenlik zafiyeti unutulması güç görüntüler yaşanmasına sebep oldu.  

Tarihe "2021 Amerika Birleşik Devletleri Kongre Binası Baskını" olarak geçen olaylar, "Save America" eylemleri olarak hatırlanacak.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder