Vinnitsya'daki Son Yahudi


1941 yılında 28,000 Yahudi'nin öldürüldüğü Ukrayna'nın Vinnitsya şehrinde çekilen bu fotoğrafta, Nazi askerinin açtığı bir toplu mezar önünde diz çöken bir Yahudi'nin katledilmesinden birkaç saniye öncesi görülmektedir. Yıllar sonra bulunan fotoğrafın arkasına şu not düşülmüştür "Vinnitsya'nın son Yahudisi".

Babi Yar Katliamı – 29-30 Eylül 1941

Nazilerin Sovyet savaş esirlerine karşı işledikleri suçlar kapsamında 1941 yılında Nazi askerleri tarafından Ukrayna'da 33.771 Yahudi'nin 2 gün içerisinde katledilmesiyle tarihe Babi Yar Katliamı geçmiştir.

Alman kuvvetleri 19 Eylül 1941 günü Kiev’i işgal etti. İşgalin hemen ardından, planlı bir şekilde hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmalara başladılar. 26 Eylül günü yapılan toplantıda, Kiev’de bulunan Alman üst düzey askeri yetkilileri, Kiev Yahudilerinin gerilla taktikleri ile Alman birliklerine saldırı hazırlığında olduğunu öne sürerek yok edilmelerine karar verdi. Katliamı Einstazgruppe adındaki Alman birlikleri gerçekleştirdi

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder