Yarım Kalan Devrim

Cemal Gürsel devrim arabasına biniyor.

Cemal Gürsel yapılması için talimat verdiği ilk yerli otomobil Devrim'e biniyor. Büyük talihsizlikten yaklaşık birkaç dakika öncesi. Yıl, 1961. Ankara.

Türkiye'de hiçbir başarının cezasız kalmadığını gösteren birçok hikaye vardır. Nuri Demirdağ, Vecihi Hürkuş, Devrim arabaları bunlardan en bilinenleri, en can yakanlarıdır. Maalesef, ülkemizde başarıya giden yollar dün olduğu gibi bugünde şerefsiz, karaktersiz, namussuz, yalancı, hasetçi, takiyyeci her an size bir parça bok atmaya müsait boklarla doludur. Tabii bu sadece benim tecrübem ve bilgim değil. Bunu yerli araba tanıtımında Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakan Varank ve iş adamları da doğruladı.

O yüzden mesele batı kafası otomobil yapmak ve doğu kafasıyla benzin koymayı unutmak değil, mesele dürüst adamlarla yola çıkmak ve temiz yollar yapmaktır. Mesele ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla yola çıkmaktır. Mesele otomobil durursa ne yapacağız korkusuyla yaşamak değil, mesele otomobil durursa omuzlayacak adamların varlığıyla huzuru yaşamaktır. 

Türkiye'nin yerli elektrikli aracı hayırlı olsun!

Sizde sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder