Yaser Arafat ve Ahmet Necdet Sezer

Yaser Arafat ve Ahmet Necdet Sezer el sıkışıyor

Yaser Arafat, 14 şubat 2001 tarihinde beklenmedik bir Türkiye ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Ankara'da görüşen Yaser Arafat, Çankaya Köşkü'ne çıktı.

Ziyaretten kısa bir süre önce Yaser Arafat, Tel Aviv'de Filistinli bir otobüs şoförünün aracını durakta bekleyen insanların üstüne sürdüğünü 8 İsrailliyi öldürdüğünü öğrenmiştir. Arafat'ın "bir yol kazası" dediği olaydan sonra İsrail polisi Filistinlilere sert müdahalelerde bulunmuştur. 

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Yaser Arafat "Çok zor bir durum ve zamandan geçiyoruz. Halkımız, bugünlerde ciddi bir askeri saldırıyla karşı karşıya" sözlerini dile getirmiş ve Türkiye'den İsrail'e karşı yapılacak hamleler için destek istemiştir. Ziyaretle ilgili dönemin dış işleri bakanı İsmail Cem ise Yaser Arafat'ın ziyaretiyle ilgili şu sözleri söylemiştir

Türkiye, tarihiyle, geçmişiyle büyük bir hassasiyeti olan bu coğrafyada, insanların, çocukların ölmemesini istemektedir ve bunun için çaba göstermektedir. Türkiye olarak şiddetin her türünü kınıyoruz. Şiddetin son bulması için çalışmaktayız. Türkiye’nin isteği, bundan önceki görüşmelerde varılmış bulunan çizginin gerisine düşmeksizin, barışı daha ileri götürecek görüşmelerin, temasların başlamasıdır

Tam adı Muhammed Abdurrahman Abdurrauf Arafat el-Kudva el-Hüseyni olan Yaser Arafat 11 Kasım 2004'te (75 yaşında) hayatını kaybetmiş, tüm hayatını Filistin'in özerkliği için İsraillilere karşı mücadele ederek geçirmiştir. Arafat Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) lideri ve Filistin Ulusal Yönetimi'nin ilk başkanı olarak tanınmaktadır.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder