Sinirli Şansölye Merkel, Mızıkçı Başkan Trump: 2018'in G7 Zirvesi

ABD Başkanı Donald Trump Dünya Liderlerini Dinliyor

G7 zirvesinde bir araya gelen liderler iklim politikaları konusunda Donald Trump'ı ikna etmeye çalışıyor. Almanya Şansölyesi Merkel'in ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin bıkkın tavırlarına karşılık Donald Trump'ın mızıkçı duruşu objektiflere yansıyor. Tarih, 8 Haziran 2018

Sanayileşmiş 7 ülkenin (ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Kanada ve Japonya) liderlerini bir araya getiren 44. G7 Zirvesi, 8 Haziran 2018 tarihinde Kanada'nın Quebec City kentinde toplanmıştır.  ABD'nin ithal çelik ve alüminyum ürünlerine ek gümrük vergisi uygulaması kararı, Paris İklim Anlaşması ve İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesi konusunda derin görüş ayrılıkları yaşayan devlet liderlerinin özellikle Donald Trump'ı ikna etme konusunda ciddi bir efor harcadığı ancak başarılı olamadıkları bilinmektedir. 

Öyle ki Trump, G7 sonuç bildirgesini imzalamama kararı almış ve bunu Twitter hesabından duyurmuştur. Sebep olarak ise Kanada Başbakanı Trudeau’nun ABD’nin gümrük vergisi uygulamalarını eleştirmesini göstermiştir. Merkel bu durum için "Tweet ile bildirilen iptal kararı elbette memnuniyet verici değil ve aynı zamanda bir parça da moral bozucu" ifadelerini kullanmıştır. Trump ise kendisini savunarak şu cümleleri söylemiştir:

Biz ülke olarak geçen yıl ticarette 807 milyar dolar kaybettik. Bu gülünç ve kabul edilemez. Dolasıyla onlar değil bizim liderlerimiz suçlu. Aslında kendi ülkeleri için çok iyi olan ancak ABD için çok kötü olan bu ticaret anlaşmalarının bu denli çılgınca imzalatmayı başardıkları için başka ülke liderlerini tebrik ediyorum ama bu günler artık geride kaldı.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder