Beyaz Saray'a Meksika Duvarı

Beyaz Saray önüne çekilen duvar
ABD seçimleri sonrası Beyaz Saray önünde alınan bir önlem. Credit: Chip somodevilla / Getty images
Tartışmalı geçen ABD başkanlık seçiminin sonuçları hile iddiaları gölgesinde sonuçlandı. Donald Trump'ın kazanma ihtimali karşısında büyük protestolara ve sokak gösterilerine hazırlanan ABD'de neredeyse tüm binaların önü tahta suntalarla kapatıldı. 

Bu koruma önlemlerinden Beyaz Saray da nasibini aldı. Uzun, geniş ve kalın bir kalın duvarla etrafı kapatılan Beyaz Saray olası bir saldırı durumu için korunmaya çalışıldı. Kimi çevrelerde Trump'ın ABD-Meksika sınırına inşa ettiği "Meksika duvarına" benzetilen beton perde, seçim sonrası gerginliğin azalmasına müteakip kaldırılacak.

2020 ABD Başkanlık Seçimlerinin Ardından

Türkiye'de yerel seçimler yapılıyor havasında takip edilen ABD Başkanlık seçimleri, resmi olarak bitse de tartışmaları ve seçim rüzgarı, hem Türkiye'de hem de uluslararası gündemde etkisini gösteriyor. Joe Biden'ı kutlayan ve uluslararası politika pozisyonunu bu doğrultuda şekillendirmeye başlayan devlet liderleri Trump'ın tweet gazabına uğrasa da Joe Biden'ın seçilmesi uluslararası piyasalarda pozitif algılanmaya devam ediyor. Korona Virüs salgını sayesinde her gün ölümü hatırlayan ve küreselleşmenin ağır faturasını ödeyen tüm dünya halkları, Joe Biden'ı seçilmesiyle birlikte açıklanan Korona Virüs aşısı müjdesine sevinmeye başlasa da yeni ABD Başkanının vereceği kararların ne gibi sonuçlar doğuracağı endişesini de yavaş yavaş hissetmeye başladı. 

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder