Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu Satranç Masasında

Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu Satranç oynuyor. Credit: Anadolu Ajansı

Şampiyon haltercilerimiz ve Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu’nun 1999 yılında çekilen bu fotoğrafı birçok ünlü sporcuların da yer aldığı Visa Olimpik Fotoğraf Koleksiyonu’nda yerini almıştır. İki milli gururumuzun bir arada yer aldığı bu eğlenceli fotoğrafın perde arkasını Halil Mutlu daha önce bir röportajda anlatmış.

Halil Mutlu, 2017 yılında Yeni Şafak'a verdiği röportajda  fotoğrafın hikayesini şöyle anlatıyor:

O gün Naim abi için yabancı basından birileri geldi ve antrenmandan fotoğraflar çekti. Ara verilince üst kata çıkıp oturduk. Arada satranç oynardık. Yine öyle karşılıklı oturduk. O sırada gazeteciler yoktu, doğaçlama oldu. Gazetecilerden biri yukarı geldi ve fotoğraf için izin istedi. O zamanlar Avrupa'da tam tanınmıyordum, yolun başındaydım. Kalkmak istedim, Naim abi fark etmez dedi. Poz verme amacımız yoktu. Naim abi satrançta iyidir, hararetli oynar. Fotoğrafta da seni sıkıştırdım der gibi bir hali var zaten.

İki milli haltercimizin arasında ağabey-kardeş ilişkisi olduğunu öğrendiğimiz röportajda ayrıca rahmetli Naim Süleymanoğlu'nun gerçek bir satranç tutkunu olduğu da belirtiliyor.  Birkaç kez Naim Süleymanoğlu'nun satrançta yenildiğini gören Halil Mutlu o anları "çok sinirlenirdi, tekrar oynamak için ısrar ederdi" cümleleriyle tasvir ediyor. 

İzlemeyenler için Naim Süleymanoğlu'nun hayatının anlatıldığı Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmini şiddetle tavsiye ediyoruz. Film yayın tarihi itibariyle Netflix'te yayınlanıyor. 

Bu yazı vesilesiyle Naim Süleymanoğlu'na rahmet, Halil Mutlu ağabeyimize uzun ömürler diliyoruz. 

Düzeltme: Malumatfurus.org'un yaptığı araştırmada fotoğrafın 2001 yılında değil 1999 yılında çekildiği belirtilmiş, bu doğrultuda yanlış yazım düzeltilmiştir, teşekkürler.
https://www.malumatfurus.org/naim-suleymanoglu-halil-mutlu-satranc/  

Halil Mutlu'nun Yeni Şafak gazetesine verdiği röportaja gitmek için lütfen buraya tıklayın.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder