PLASTİK ŞİŞELERLE UMUDA YÜZMEK

Faslı bir mülteci çocuk, plastik şişeler yardımıyla yüzere İspanya'ya girmeye çalışıyor
Plastik şişeler yardımıyla Avrupa'ya ulaşmak için yüzmeye çalışan Faslı mülteci. Credit:REUTERS/Jon Nazca/File photo.

Soğuk Savaş'ın ardından Avrupa Birliği'nin yaşadığı en büyük sorunlardan biri düzensiz göçmenler olmuştur. Aynı zamanda Avrupa Birliği'nin en başarısız olduğu konulardan biri de düzensiz geçmenler üzerine olmuştur. 

Suriyeli mülteciler başta olmak üzere Afrika'nın ve Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerinden yüzbinlerce mülteci, "yaşabilmek" umuduyla her yıl Avrupa'ya göçmek istiyor. Ancak başta Yunanistan olmak üzere birçok Avrupalı ülkenin sınır yönetimi, sert ve insancıl hukuktan uzak bir muameleyle mültecilerin karaya ayak basmasına engel olmaya yoğun çaba harcıyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa'ya ulaşmaya çalışan mültecilerin gayretini gösteren bir fotoğraf, uluslararası kamuoyunun oldukça dikkatini çekti. Faslı bir mülteci çocuğun, boğulmamak için beline plastik şişeler bağladığını ve yüzerek İspanya'ya gitmeye çalıştığı anı gösteren fotoğraf, aslında umuda yolculuğun, umutsuzluğun belki de son şansa olan inancın fotoğrafı.

Fotoğrafın çekildiği andan kısa bir süre sonra İspanya sınırına ulaşan ancak burada polisler tarafından yakalanarak ihraç edilen Faslı çocuğun akıbeti bilinmiyor.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder