Bir Numaralı Şüpheli: Lee Harvey Oswald

John F. Keneddy'nin suikastçısı varsayılan Lee Harvey Oswald
35. ABD Başkanı John F. Kennedy'nin suikastçısı varsayılan Lee Harvey Oswald

35. ABD Başkanı John F. Kennedy, 22 Kasım 1963 tarihinde uğradığı bir suikast sonucunda hayatını kaybetmiştir. 22 Kasım Cuma günü, saatler 12.30'u gösterdiğinde Lee Harvey Oswald tarafından ateşlendiği tahmin edilen bir keskin nişancı tüfeği, dünyanın seyrini değiştirecek bu suikasta sebep olmuş ve gizemli suikast olayı günümüze bir sürü belirsizlik ve soru işareti ile taşınmıştır. 

Kennedy suikast günü, yaklaşık 5 ay önce planladığı bir gezi için Dallas'taydı. Bu gezi için geçtiği ana caddelerde üstü açık aracından halkı selamlayan Kennedy, bir anda vurularak hayatını kaybetmiş, tüm dünya bu saldırıyı kimin planladığını yıllarca tartışmıştır.

Komisyona Göre Tek Suçlu: Lee Harvey Oswald

Lee Harvey Oswald eski bir denizci piyadesidir. Sosyalizm hayranı olduğu bilinen Lee Harvey, SSCB'ye iltica başvurusu yapacak kadar sosyalizme bağlılık hissetmektedir. SSCB'de yaklaşık 2 yıl fabrika işçiliği yapan Lee Harvey, ardından ABD'ye dönmüş ve ABD'nin Küba politikasını eleştiren bir dernek kurmuştur. 

Kennedy suikastının ardından gözaltındayken "yarın her şeyi açıklayacağım" dese de suikastın sır perdesini tam anlamıyla aralamayan Lee Harvey Oswald, gözaltından cezaevine götürüldüğü sırada tüm dünyanın gözü önünde pompalı tüfekle ateş edilerek öldürülmüştür. 

Kennedy suikastı için bir çok teori mevcutken olay hakkında çekilen birçok dizi/film ve yazılmış kitap mevcuttur. En güncel ve beğenilen çalışma ise mini dizi olarak hazırlanan 11.22.63 yapımıdır. 

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder