ANGELA MERKEL'İN VEDASI

Angela Merkel'in vedası
Angela Merkel'in Vedası - The New York Times- Clemens Bilan/EPA, via Shutterstock
Dünyada tüm dinamiklerin ve alışılmış siyasi düzenin hızla değiştiğine şahit olduğumuz bugünlerde, son yıllara damgasını vurmuş ve "Şansölye" keliminesinin tamamlayıcı ismi haline gelmiş Angela Merkel'in vedasını görmek 2021 yılının son aylarına nasip oldu. "Trafik ışığı" olarak adlandırılan koalisyonun kurulmasıyla birlikte görevinden ayrılan Merkel,  için askeri veda töreni düzenledi. En sevdiği müzik parçalarının seslendirildiği veda töreninin sonunda Merkel, aralarından kabine üyelerinin de olduğu davetlilerce alkışlarla uğurlandı.

Großer Zapfenstreich' adı verilen bu veda töreni, Federal Savunma Bakanlığı bahçesinde gerçekleşti. Askeri dilde, kışlaya dönüş saati olarak tanımlanan 'Großer Zapfenstreich', Almanya’da Prusya İmparatorluğu zamanında 1838’den bu yana, yüksek rütbeli askerleri ve daha sonra siyasetçileri uğurlama törenlerinde yapılan bir uygulama.

Törenin ardından aracına binerek evine giden Angela Merkel'in bir süre dinleneceği ardından emekli hayatına adapte olarak yeni hobiler edineceği biliniyor. Yani Merkel'in diğer emekli olan siyasetçilerin aksine yönetici danışmanlığı, akademisyenlik, köşe yazarlığı veya yazarlık hedefleri yok.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder