ARNAVUTLUK MECLİSİNDE BÜTÇE YANGINI

Arnavutluk Meclisinde Yangın
Arnavutluk Meclisinde Yangın Çıktı /Credit:Reuters 

Arnavutluk Meclisi'ndeki bütçe görüşmeleri sırasında tansiyon bir hayli yükseldi. Muhalefet milletvekilleri, ülkenin 2024 bütçesinin tartışıldığı oturumu engelleyerek gergin bir atmosfer oluşturdu. 

Gerginlik, meclis güvenlik biriminin milletvekillerini kontrol etme sürecinde, yani oturum öncesinde başladı. Daha önce çeşitli yöntemlerle meclis oturumlarını engellemiş olan muhalefet milletvekilleri, bugünkü oturumda sandalyeleri kürsünün önüne yerleştirip sis bombası kullanarak salondaki küçük çaplı yangını tetikledi.

Olayla ilgili olan milletvekilleri 10 gün görevden uzaklaştırılırken, meclisteki bütçe görüşmeleri ise ertelendi. Muhalefet milletvekilleri daha önce de bakan ve meclis yöneticilerinin oturması için ayrılan alanı işgal ederek oturumların başlamasına engel olmuştu. Mecliste, 7 milyar euro'nun üzerinde kamu harcaması öngören 2024 yılı bütçe görüşmelerinin oylamasına daha sonra devam edilecek.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder