SOVYET GEMİSİYLE KUTUPLARA GİDİP NAMAZ KILMAK: Dr. İBRAHİM AALEM

Sovyet gemisiyle kutuplara gidip namaz kılmak: İbrahim Aalem
Dr. İbrahim Aalem - Bir Sovyet gemisiyle Kuzey Kutbu'na giderek namaz kılmıştır.

25 Aralık 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte, Rusya'nın nükleer enerjiyle çalışan filosundan bazıları, zengin turistleri Dünya'nın ulaşılması zor noktalarına taşımak gibi karlı işler yapmaya başlamıştı. Bu seferlerden en dikkat çekeni, Dr. İbrahim Aalem'ın Kuzey Kutbu'na yaptığı seferdir.  

Sovyetler Birliği'nin çöküş sürecinde, birçok gemi ve araç, turistik geziler düzenleyerek gelir elde etmeye çalışıyordu. Ancak, bu araçlar genellikle sıradan turistik destinasyonlara hizmet veriyordu. Ancak Suudi Arabistanlı İbrahim Aalem, farklı bir hayal peşindeydi. Dünyanın en büyük buzkıran filosuna sahip olan Ruslardan, özellikle de Arktika sınıfı Rossiya nükleer buzkıran gemisini kiralamak istiyordu. 

İbrahim Aalem varlıklıydı ki, gemiyi tek başına kiralayarak rotasını Kuzey Kutbu'na çevirdi. Daha önce Güney Kutbu'nda da namaz kıldığını söyleyen bu bu Suudi vatandaşı, şimdi de Kuzey Kutbu'nda, dünyanın en zorlu koşullarına karşı namaz kılmak istiyordu. Seccadesini serdi, saf tuttu ve bu eşsiz anın fotoğrafı Rus sitelerinde "Suudi Arabistanlı bir adam kutuplarda dua ederken" başlığıyla paylaşıldı. İbrahim Aalem'ın bu benzersiz macerası, sadece maddi zenginliği değil, aynı zamanda farklı coğrafyalara duyduğu ilgiyi ve cesaretini de yansıtıyordu. Diğer yandan ise Sovyetler Birliği'nin düştüğü durum, bu olayla birlikte daha iyi anlaşılıyordu.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder