Winston Churchill: Underidoderidoderiododeridoo

Winston Churchill Eski Birleşik Krallık Başbakanı
Winston Churchill Eski Birleşik Krallık Başbakanı - "Underidoderidoderiododeridoo"

Winston Churchill, 30 Kasım 1874'te İngiltere'nin Oxfordshire bölgesinde dünyaya geldi ve 24 Ocak 1965'te Londra'da hayatını kaybetti. O, 20. yüzyılın en etkili siyasetçilerinden biriydi ve İngiltere'nin tarihi dönemlerinden birinde liderlik etti. 

Churchill, I. Dünya Savaşı'nda First Lord of the Admiralty (Deniz Kuvvetleri Bakanı) olarak görev yaptı ve savaşın ardından politik kariyerine devam etti. II. Dünya Savaşı sırasında, 1940-1945 ve 1951-1955 yılları arasında İngiltere'nin Başbakanlığını üstlendi. Nazi Almanyası'na karşı cesur duruşu ve etkileyici konuşmalarıyla tanındı. Ünlü "We shall fight on the beaches" (Plajlarda savaşacağız) konuşması, onun liderlik yeteneklerini ve vatanseverliğini simgeler. 

Churchill, sadece siyasi bir lider değil aynı zamanda bir yazar ve hatip olarak da tanındı. Nobel Edebiyat Ödülü'nü, tarihle ilgili eserleri nedeniyle kazandı. O, demokrasi, özgürlük ve İngiliz milletinin direnişi için simgesel bir figürdü. Tarihi bir döneme damgasını vuran Churchill, liderlik ve cesaret örneklerini bugün bile ilham kaynağı yapmaktadır.

Tüm bunlara karşın Churchill'in "Underidoderidoderiododeridoo" sözü, bugün sosyal medyada çeşitli viral videoların hazırlanmasına sebep oluyor. Churchill'in aslında burada söylemek istediği şey "at any rate that is what we're going to try to do" yani "Her halükarda yapmaya çalışacağımız şey bu." sözleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder