İBRAHİM ANLAŞMASI: İSRAİL-ARAP ÜLKELERİ ARASINDAKİ NORMALLEŞME

İbrahim Anlaşmasının İmzalanmasından Sonra Beyaz Saray'da Liderlerin Verdiği Dostluk Pozu
Beyaz Saray'da düzenlenen imza törenine Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif el Zayani, eski İsrail Başbakanı Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve dönemin ABD Başkanı Donald Trump katılım sağladı. 15 Eylül 2020. Washington DC.

İbrahim Anlaşması (Abraham Accord), İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında 2020 yılında yapılan tarihi bir anlaşmadır. Bu anlaşma, normalleşme adı verilen bir sürecin bir parçasıdır ve İsrail ile bazı Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesini hedefler. 

İbrahim Anlaşması'nın temelinde, İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında diplomatik ilişkilerin kurulması, ticaretin genişletilmesi, kültürel ve akademik alanlarda işbirliği yapılması gibi konular bulunmaktadır. Bu anlaşma, bölgedeki siyasi dinamikleri etkileyerek Arap ülkeleri ve İsrail arasında tarihi bir dönüm noktası olarak kabul edilmiştir.

İbrahim Anlaşması, bölgede yaşanan Müslüman-Yahudi gerginliğinin azalmasının bir göstergesi ve İsrail'in bölgesel liderliğinin tasdiki olarak görülmektedir. Bir çok kişi bu anlaşmayı, Filistin'in yalnızlaşması olarak da değerlendirmektedir. 

Anlaşmaya ulaşmak için buradaki linki ziyaret edebilirsiniz: https://www.state.gov/the-abraham-accords/

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder