Refah Partisi'nin Son Günü

Refah Partisinin Kapatılması

16 Ocak 1998 tarihinde "Laik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri" gerekçesiyle açılan ve yaklaşık 8 ay süren dava sonucunda Refah Partisi Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmıştır. Ayrıca Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve Refah Partisi'nin bazı üye ve yöneticileri hakkında siyasi yasak kararı da verilmiştir.

Daha sonra Fazilet Partisi olarak yoluna devam edecek Refah Partisi'nin "Türkiye'de manevi kalkınmayı sağlamak, adil düzeni kurmak, ağır sanayiyi gerçekleştirmek, İslam ülkeleriyle olan ilişkileri arttırmak, faizi kaldırmak, Türkiye'nin AB'ye girmesinin faydasız olduğu gibi dini temelli görüşleri vardı.  

Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından açıklama yapan Necmettin Erbakan'ın ilk sözleri şunlar olmuştur:

Hepinizin bildiği gibi Anayasa Mahkemesi, Refah Partimiz hakkında bir karar almış ve bu kararı biraz önce açıklamıştır. Olay aslında tarihin akışı içerisinde fevkalade basit bir olaydır. Bundan dolayı huzuru, sükûneti muhafazaya her zamandan fazla riayet etmeliyiz. Türkiye’de halkımızın muazzam bir bölümünün partisi olan Refah Partisi ve onun davası bu kararlardan zerre kadar etkilenmez. Daha önce de ifade etmiştim. Bu kararlardan bir tek sonuç çıkar. O da Refah inancının tek başına iktidarıdır. Milletimize saadetler diliyorum. Ve inşallah milletimiz, bu saadete Refah Partisi’nin içerisinde bu güne kadar inançla çalışan insanların gayretleriyle ulaşacaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder