Turgut Özal ve Semra Özal Evliliği

Turgut Özal ve Semra Özal 1954 yılında Ankara'da evlendi

Damatlık içinde zayıf bir Turgut Özal ve sade gelinliğiyle Semra Özal'ın (eski soyadıyla Yeyinmen) mutlu günlerinden bir fotoğraf. Yer Ankara ve tarih 1 Mayıs 1954. 

Yıllarca Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı, 19. Başbakanı merhum Turgut Özal'ın ölümünün gayri resmi şüphelisi olarak tayin edilen Semra Hanım "hem viski içerim hem namaz kılarım" açıklamasıyla tepki toplamış tartışmalı bir isimdi. Buna rağmen Semra Özal, Turgut Özal'ın biricik hayat arkadaşıydı. Turgut Özal'ın vefatından önce, son duyulan son sözleri de hayat arkadaşı Semra hanım içindi. Yorgun kalbine rağmen koşu bandına çıkıp tempolu bir yürüyüş yapan Turgut Özal, Semra Hanım'a "rahat bir şeyler getir" diye seslenmiş ve kısa bir süre sonra bilincini kaybetmiştir. 

Turgut Özal, Semra Hanım ile tanışma hikayelerine şu cümlelerle başlardı.

Semra ağırbaşlı ve seviyeli bir kızdı. Bana da hiç yüz vermiyordu. Dikkatini çekmek için çok uğraştım. Akşamları herkes çıktıktan sonra makinesini bozar, ertesi gün de tamir etmek için hemen devreye girerdim.

Sizde sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder