DEVLET BAHÇELİ VE OBAMA'NIN TANIŞMASI

Devlet Bahçeli ve Obama görüşmesi
Dönemin ABD Başkanı Obama ve MHP Lideri Devlet Bahçeli 

6 Nisan 2009 tarihinde Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Barack Obama, yalnızca devlet lideriyle değil aynı zamanda TBMM'de grubu olan siyasi parti liderleriyle de görüşmüştür. Bu seyahat, Obama'nın ilk denizaşırı seyahati olma özelliği taşımaktadır.

İlk etapta Obama'nın toplu olarak görüşme isteğini reddeden muhalefet liderleri (Devlet Bahçeli, Deniz Baykal) Obama'nın ikinci kez sunduğu tek tek görüşme talebine sıcak bakmış ve ABD Başkanı'yla randevulaşmışlardır. Yaklaşık 20 dakika süren bu görüşmelerde muhalefet liderleri ve Obama arasında tanışma konuşmaları gerçekleşmiş ve tavsiye mesajları paylaşılmıştır.  

Barack Obama, bu görüşmelerini tamamladıktan sonra TBMM Genel Kurulu'na katılarak 1.5 saat konuşma yapmıştır. Ziyaretten yaklaşık 3 hafta sonra ise sözde ermeni soykırımı ile ilgili açıklama yapan ve "büyük felaket" sözcüğüyle nitelendiren Obama'ya siyasi partilerden sert tepkiler gösterilmiştir.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder