Davalık İkili: Donald Trump ve Cem Uzan

Donald Trump ve Cem Uzan el sıkışıyor
Donald Trump ve Cem Uzan Elele

1999 yılında çekilen fotoğrafta, yıllar sonra ABD Başkanı olacak Donald Trump ve Genç Parti Başkanı Cem Uzan el sıkışmaktadır. Ancak Uzan-Trump ailelerinin yakınlığı, fotoğraf çekildikten kısa bir süre sonra bozulmuştur.

Peki Donald Trump ve Cem Uzan arasındaki ilişki nedir?

Donald Trump ve Cem Uzan'ın, ABD'deki inşaat projeleri dolayısıyla tanıştığı ve kısa sürede arkadaş olduğu bilinmektedir fakat bu arkadaşlık uzun sürmemiştir. 

Uzan Ailesi, Trump'ın "Dünya Kulesi" isminde doksan kattan oluşan gökdelenindeki bir daire için ödemeyi vaadettikleri 38 milyon doların yalnızca 10 milyon dolarını deposit yatırmıştır. 2001 Kasım ayında Motorola'nın açmış olduğu davayı takiben tüm mal varlıkları dondurulan Uzanlar, Trump binasındaki dairenin alım işleminden çekilmişlerdir. 

Ancak Trump ödenilen depositi geri ödememiştir. Bunun üzerine Uzanlar Trump'ı dava etmiştir. Dava sonucunda yargıç Trump'ın ancak depositin bir miktarını tutabileceğini ama gerisini ödemesi gerektiğine karar vermiştir. Ancak Trump, Uzanların geri kalan 28 milyon doları ödemesi gerektiğini savunmuş ve dolandırıldığını iddia etmiştir.

Bu olaydan bir süre sonra Motorola'yı dolandırmak suçuyla 4 milyar dolar para cezasına ve ayrıca hapis cezasına çarptırılan Uzan ailesi, tüm dünyanın dikkatini çekmiş bu sırada Donald Trump, Uzan ailesinin kendisine borçlu olduğunu söyleyerek gündeme yeni bir tartışma getirmiştir. 

İkili bir daha hiç karşılaşmamıştır. Ancak Cem Uzan, başkan seçil Trump'ı Twitter üzerinden kutlayarak buzları eritmeye çalışmıştır. 

 
Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder