Kuzey Kore'ye İlk Ziyaret: Trump ve Kim

Donald Trump ve Kim Jong Un

Donald Trump'ın söylemiyle, Kim Jong-Un gerçekten tatlı zeki bir kurabiye mi yoksa Amerika kıtasına nükleer bomba atacak bir çılgın mı?

30 Haziran 2019 tarihinde Japonya'da düzenlenen G-20 zirvesi tarihi bir olaya vesile olmuştur. Toplantılarının ardından Güney Kore'ye geçen Trump, bölgesel temaslarda bulunmak üzere Güney Kore ve Kuzey Kore sınırındaki "silahsızlandırılmış bölgede" Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile buluşmuştur. Ayrıca iki devlet arasındaki sınırı belirleyen ufak bir çıkıntıyı atlayan Trump, gayri resmi olarak Kuzey Kore'yi ziyaret eden ilk ABD Başkanı olmuştur.  Kim Jong-un, Trump'ın bu hamlesini "Sınırı geçen ilk Amerikan Başkanı olması, talihsiz geçmişi silmek ve yeni bir sayfa açmak için sahip olduğu istekliliği gösteriyor." cümleleriyle karşılarken Trump, Kim'i Beyaz Saray'a davet edebileceğini söylemiştir. 

İki lider daha önce 12 Haziran 2018 tarihinde Singapur'da düzenlenen tarihi zirvede bir araya gelmiş, burada Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan temizlenmesi ve kalıcı barış sağlanması hususunda mutabakata varmıştı.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder