Anfita Nedir?



Anfita Örgütü

Geçtiğimiz günlerde Donald Trump'un attığı tweette yer alan Anfita örgütünü PKK/PYD ile işbirliğinden duysak da çok da fazla tanımıyoruz.

Anti-faşist hareketin kısaltması olan Antifa, sol eğilimli bir örgüttür. Ancak Antifa daha çok sol politikaları desteklemek yerine aşırı sağcı ideolojiyle mücadele etmek üzerine kuruludur. Pek çok üye ırkçılık ve cinsiyetçiliğin her türüne ve Trump'ın canlandırdığı milliyetçilik, göçmen karşıtlığı ve Müslüman karşıtlığına güçlü bir şekilde karşı çıkmaktadır. Ana akım solun tersine, seçimleri kazanmak veya yeni kanunların yürürlüğe konması için geleneksel araçlarla güç kazanmanın peşinde değillerdir. 

Antifa'nın, terör örgütü YPG/PKK ile "DEAŞ'la mücadele" adı altında iş birliği yaptığı ve hareketin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütünden eğitim aldığı bilinmektedir.

-
English-Wikipedia

The antifa movement in the United States is a militant far-left, anti-fascist political activist movement that comprises autonomous activist groups that aim to achieve their political objectives through the use of direct action rather than through policy reform. Activists engage in varied protest tactics, including property damage and physical violence, and harassment against those whom they identify as fascist, racist, or on the far-right.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder