Şovun Kralı, Kanada Başbakanı: Justin Trudeau

Kanada Başbakanı Justin Trudeau

Time dergisinin 19 Eylül 2919 tarihinde yayınladığı fotoğrafta 23. Kanada Başbakanı Justin Pierre James Trudeau'nun bir okul partisinde yüzünü kahverengiye boyadığı ve Alaaddin kılığına girerek ırkçılık yaptığı görülmektedir. 

Justin Trudeau'nun özür dilediği bu fotoğrafla ilgili Kanadalı Müslümanlar Konseyi Başkanı Mustafa Farooq 
Başbakanı siyah/kahveringi yüzle görmek çok üzücü. Siyah/kahverengi yüz, kınanması gereken ırkçılık tarihine ve Oryantalist mitolojiye gönderme yapan kabul edilemez bir şey.
açıklamasını yapmıştır. Bazı siyasetçiler ve gazeteciler Trudeau'yu istifaya davet ederken Kanada'da büyük bir kesim Trudeau'yu iki yüzlü ilan etmiştir. Başbakanın yaptığı basit bir kılık değiştirme eylemi gibi gözükse de karşılığı net bir şekilde "Blackface" suçudur.

George Floyd protestoları kapsamında başkent Ottawa’da gösteri yapan eylemcilerle birlikte parlamento binası önünde diz çöken James Trudeau, bu protestolar kapsamında sokağa inerek ırkçılık protestolara katılan ilk devlet lideri olarak dünya gündemine geldi.  Popülist söylemleri ve hareketleriyle tanınan başbakanın samimiyeti sorgulanırken, herkesin aklında Time dergisinin ortaya  çıkardığı buram buram ırkçılık kokan bu fotoğraf geldi. 

Belki lazım olur notu:  James Trudeau, 1969-1970 ve 1980-1984 dönemlerinde Kanada Başbakanlık görevini yerini getiren Pierre Trudeau'nun oğludur. Trudeau ailesinde liberal siyaset geleneği devam ediyor. 

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder