Kaddafi Korona Virüs Salgınını Tahmin Etti Mi?

Kaddafi BM Konuşmasında, Korona Virüs salgınını tahmin etti mi?

Muammer Kaddafi'nin,  2009 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Korona Virüs salgınını kastederek, uyardı da bulunduğu haberi sosyal medyada birçok grup tarafından paylaşılırken  bazı yerel haber ajansları da bu iddianın doğru olduğunu savundu. Peki Muammer Kaddafi gerçekten de 2009 yılında Korona Virüs salgınına dair bir bir tahminde/öngöründe bulundu mu?  HAYIR.

Sosyal medyada Kaddafi'nin salgın hastalıklar ve aşı çalışmalarıyla ilgili yaptığı konuşma gerçek olsa da bazı yerleri kesilerek ve montajlanarak konuşmanın seyri değiştirilmiş. Öyle ki Kaddafi konuşmasında, domuz gribinden bahsediyor ve tedavisi için uygulanacak yöntemler ile üretilecek aşı ve ilaçların ücretsiz olmasını savunuyor. Ancak paylaşılanın aksine Kaddafi'nin "Kapitalist şirketler ve para baronları kazanacak. Önce çözüm bulmak zaman alıyor gibi davranılacak ve herkese çözüm bulma çabasındaymış gibi davranılacak"  gibi bir cümle kurmadığı açık. 

Kısacası, Kaddafi konuşmasında gelecekle ilgili bir spekülasyonda bulunmuyor, gelecekle ilgili değil 2009 yılıyla ilgili bir değerlendirme yapıyor. Ancak komplo teorisi sevenler, Kaddafi'nin montajlanan ve seyri değiştirilen konuşmasını gerçek gibi paylaşmaya devam ederek Kaddafi'nin devrilmesinin sebebinin de bu ifşa olduğunu iddia ediyor. 

Yazı, AfricaCheck'in doğrulaması üzerine yazılmıştır. Buraya tıklayarak, AfricaCheck sayfasındaki orijinal içeriği görebilirsiniz.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder