ABD STRATEJİK KUVVETLER KOMUTANLIĞINDAN ÖNEMLİ MESAJ: ;L;;GMLXZSSAW

ABD Stratejik Kuvvetler Komutanlığının Tweeti ;l;;gmlxzssaw
ABD Stratejik Kuvvetler Komutanlığı'nın Attığı Tweet: ;l;;gmlxzssaw
ABD Stratejik Kuvvetler Komutanlığı 28 Mart 2021 tarihinde kimsenin anlam veremediği bir tweet attı. Komplo teorisyenlerine göre gizli bir mesaj içeren bu metin ";l;;gmlxzssaw" harflerinden ve sembollerinden oluşuyordu. Hiçbir anlamı olmayan bu ifade kimilerine göre uzaylılara gönderilen bir mesaj, kimilerine göreyse nükleer füze programının şifresiydi. 

Yaklaşık 3 gün süren ve komplo teorisyenleri için bulunmaz bir fırsat olan bu durum binlerce Retweet ve beğeniyle süslendi. Ve en sonunda ABD Stratejik Kuvvetler Komutanlığı 31 Mart 2021 tarihinde bir açıklama yaparak sosyal medyanın sakinleşmesini sağladı.

ABD Stratejik Kuvvetler Komutanlığı sosyal medyadan sorumlu yetkilisi,  bilgisayarını açık unuttuğunu ve çocuğunun hesaptan bu tweeti paylaştığını açıkladı. "Karışıklık için özür dileriz. Lütfen bu post'u önemsemeyin" duyurusu yapan Komutanlık komplo teorilerinin sonlanmasını sağladı. Yine de komplo teorisyenleri bunun bir hata veya kaza olmadığı konusunda ısrarcılar. 

Pandemi döneminde evden çalışan kişilerin sık sık ev kazalarına kurban gittiği bir dönemde normal karşılanan bu durum yine de farklı bir senaryoyla sonuçlanabilirdi. Öyle ki yanlışlıkla bir ülke isminin tweet atılması, gerginliğin üst seviye olduğu uluslararası politika düzeninde hoş karşılanmayabilirdi. 

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder