BORİS JOHNSON'UN ELİNDEN ÇAY İÇMEK: KAÇ ŞEKER?

Boris Johnson gazetecilere çay ikram ediyor
Boris Johnson evinin önünde bekleyen gazetecilere çay ikram ediyor. Credit: PA:Press Association
2016 yılıyla birlikte birbirinden renkli figürlerin devlet başkanı olarak seçilmesi, dünya siyasetine adeta canlılık kazandırmıştır. İngiltere'de Boris Johnson'un başbakan olması, ABD'de başkan olan Donald Trump, "kurabiye adam" lakaplı Kim Jong-Un ve Filipinler lideri küfürbaz Rodrigo Duterte'nin aynı dönemlerde ülke yönetime geçmesi o günlerde uluslararası gündemde sürpriz gelişmeler olacağının habercisiydi. 

İslamofobik ve Türkiye karşıtlığı söylemlerine rağmen Türkiye'de hala sempatik görülen yabancı siyasetçilerden biri olan Boris Johnson'ın dedelerinin aslen Türk olduğu bu bilinmektedir. Yaptığı gaflar ve sert eleştiriler yüzünden "Ucuz Trump" olarak nitelendirilen Johnson, çoğu kez karakteri sayesinde büyük nefret gruplarının hedefi olmaktan kurtulmuştur. 

Brexit bombasının kucağına bırakılmasına rağmen iyi bir süreç yönetimiyle ülkesinin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını sağlayan Boris Johnson, mütevazi ve eğlenceli karakteriyle her zaman dikkat çeken bir politikacı olmuştur.  Boris Johnson'un eğlenceli ve mütevazi karakterini ispatlayan örneklerden bir tanesi 13 Ağustos 2018 günü yaşanmıştır. Kapısının önünde soru sormak için bekleyen gazetecilere çay ikram eden ve hiçbir soru cevaplamamayı tercih eden Boris Johnson, gazetecilere yalnızca "çayın keyfini çıkarın, size çay ikram etmek dışında bir şey söylemeyeceğim" demekle yetinmiştir. Kısa şort, uzun çorap ve spor ayakkabı giyen Johnson, keyifli kısa bir sohbetten sonra evine dönmüş ancak bu sade hareketi uluslararası gündemi birkaç gün işgal etmiştir.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder