SERGEY LAVROV'UN İSYANKAR MASKESİ: FCKNG QRNTN

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un maskesi dikkat çekti
Lavrov'un Maskesi: FCKNG QRNTN Credit: Sputnik / Татьяна Кукушкина
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Viktoroviç Lavrov, 22 Mart 2021 tarihinde Çin'i ziyaret etti. Ziyareti sırasında sosyal medyadan sık sık paylaşım yapan Lavrov'un, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na ait resmi Twitter hesabından yayınlanan bir videosu uluslararası medyanın gündemine oturdu. 

Çin’in Guilin bölgesini gezdiği sırada "FCKNG QRNTN" yazılı bir maske takan Lavrov, salgından bıkan milyonlarca insanın sesi olarak nitelendirildi. RTÜK kuralları çerçevesinde "lanet olası karantina" olarak çevrilen bu bu küfürlü mesajın Sergey Lavrov tarafından verilmesi ve resmi kanallardan paylaşılması herkeste şaşkınlık yarattı. Görüntüler başta Twitter olmak üzere birçok sosyal medya sitesinde hızla yayıldı. 

Ancak eğlenceli gözüken bu maskenin ötesinde, herkesin aklında tek bir soru vardı: Lavrov'un bu maskeyi Çin seyahatinde tercih etmesinin özel bir sebebi var mıydı? Başka bir deyişle Putin, eski ABD Başkanı Donald Trump gibi Korona Virüs salgınından Çin'i sorumlu tutabilir miydi? 

Sosyal medyada başlayan söylentilere karşılık, Rus gazeteci Dmitriy Kiselev bir açıklama yaparak maskeyi Çin'deki gazetecilerin Lavrov'a hediye ettiğini yani Lavrov'un bu maskeyi Rusya'dan getirmediğini yazdı. Fakat bu açıklama, yayılan söylentilerin çok önünü alamadı.

Maske tartışmalarının gölgesinde gezisini tamamlayan Sergey Lavrov, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile bir araya gelerek tekrar ciddi mesaisine dönüş yaptı. 

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

1 yorum: