George Bush'un 11 Eylül Saldırılarını Öğrendiği An

ABD Başkanı Bush'un, 11 Eylül Saldırısını öğrendiği an, Görsel Hafıza
Bush'un 11 Eylül saldırısını öğrendiği an. Credit: Paul J. Richards / AFP / Getty Images / NBC News
11 Eylül 2001 sabahı, her şey gayet normal ve olması gereken seyrindeydi. Dönemin ABD Başkanı George W. Bush o gün  hem öğrenciler ve personel ile tanışmak hem de eğitim reformu planlarına dikkat çekmek için Florida'daki Emma E. Booker İlkokulu ziyaret etti. Saatler 9:07'yi gösterirken personel şefi Andrew Card Bush'un yanına gelerek, kulağına eğildi. Sözü yarıda kesilen Bush bu esnada Dünya Ticaret Merkezi'ne (İkiz Kuleler) yapılan terör saldırısından haberdar oldu. 

Yerel saatlere göre 08:46'da meydana gelen terör saldırısını 21 dakika sonra öğrenen George Bush, yaşadığı şoku gizleyemedi. Tıpkı dünyanın geri kalanı gibi. Bir süre sessiz kalan ve boşluğa dalan Bush o anlar için yıllar sonra "Çocukları korkutmak istemedim. Sakin olduğumuzu göstermek istemiştim" açıklamasını yapmıştı.

Yaklaşık 10 dakika sonra sınıftan çıkan Bush, hızlıca boş bir aktivite odasına geçti. Burada açık olan televizyondan saldırıyla ilgili görüntüleri izlemeye başladı. Korkunç saldırının büyüklüğünü gören Bush, uçağının hazırlatılması talimatını verdi. Güvenlik tedbirleri kapsamında Washington D.C. yerine Louisiana'ya giden Bush bu esnada ilk açıklamasını yaptı ve "ABD bu korkunç saldırının sorumlularını yakalayacak ve cezasını verecektir. Bunu asla unutmayın" sözlerini sarf etti. 

Daha sonra ulusa sesleniş yaparak halkın sakin olmasını ve bu saldırının hesabının mutlaka sorulacağını söyleyen Bush, sakince ülkedeki havayı özetledi. Bu olayın ardından ABD, saldırıyı üstlenen El Kaide'yi yok etmek için Afganistan'a girdi. 

Günümüzde 9/11 olarak da anılan 11 Eylül 2001 Saldırılarında 2.977 sivil hayatını kaybetti. 

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder