Pizzagate Skandalı: Ürkütücü Gerçeklerle Yüzleşmek

Pizzagate Skandalı: Ürkütücü Gerçeklerle Yüzleşmek
Pizzagate, 2016 ABD Başkanlık seçimlerinin gölgesinde kaldığı için gündemde pek yer alamayan ciddi bir pedofili skandalıdır. Olayın "Pizzagate" olarak isimlendirilmesinin sebebi ise skandalın gerçekleştiği mekanın Washington DC'de bir pizza dükkanı olması ve bu skandalda adı geçen ünlü kişilerin yazışmalarda pizza kodlarını kullanmalarıdır.

Skandalın Ortaya Çıkması

Skandal, Belçika'daki kayıp kız çocuklarıyla ilgili ihbarlarla ve bir sosyal paylaşım sitesi olan Reddit’in, pedofili organizasyonu ile ilgili belgeleri yayınlamasıyla başladı. Ardından ABD Başkan Adayı Hillary Clinton’ın danışmanı olan John Podesta’nın, ticaret ve yüksek bürokrasi çevresinden kişilerle Comet Ping Pong adlı pizzacıda düzenlenecek pedofili organizasyonuyla alakalı mailleri Wikileaks tarafından yayınlandı. İşte Pizzagate skandalı bu şekilde gün yüzüne çıktı.

Adı Pizzagate Skandalı’na karışmış birçok ünlü isim var. Bunların başında biraz önce bahsettiğimiz gibi Hillary Clinton’un danışmanı John Podesta yer alıyor. Ayrıca John Podesta’nın kardeşi Tony Podesta skandal pizza dükkanının sahibi ile yakın ilişkileri olan bir girişimci. 

Pizzagate Skandalını çalıştıran sistem, çok ilginç bir kodlama yöntemiyle yürütülüyor. Yazışmalarda siparişlerin pizza kodları şeklinde verildiği görülüyor örneğin "peynir:kız çocuğu", "makarna:erkek çocuğu" gibi kodlamalar kullanılıyor. Ünlü kişiler parti verecekleri zaman önemli miktarlar ödeyerek peynirli pizza veya makarna gibi kodlar kullanarak mail yoluyla sipariş veriyorlar ve sipariş üzerine çocuklar, adreslere gönderiliyor.

Skandal ile ilgili yargılama süreci devam ederken tüm suçlamalar iddia statüsünde değerlendirilmeye devam ediyor. Ancak sızdırılan mail yazışmaları ve belgeler, ürkütücü bir gerçekle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Yazının hazırlanmasında kullanılan kaynaklara aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilir ve daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz: 

*Obama'dan Clinton'a Kadar Uzanan Kan Dondurucu Bir Pedofili Skandalı İddiası: PizzaGate, https://seyler.eksisozluk.com/obamadan-clintona-kadar-uzanan-kan-dondurucu-bir-pedofili-skandali-iddiasi-pizzagate Son Erişim: 30.03.2021


Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder