LONDRA'DA BÜYÜKELÇİ DARBESİ

Myanmar'ın Londra Büyükelçisi darbeye karşı olduğu için elçiliğe alınmıyor
Myanmar'ın darbe karşıtı Londra Büyükelçisi, elçiliğe giremiyor. Credit: Leon Neal Getty Images

Myanmar'da 1 Şubat 2021 tarihinde başlayan askeri darbe girişimi başarıyla sonuçlandı. Bu kapsamda ülkede yaklaşık 10 yıldır süren demokrasi düzeni yıkıldı ve sivil yönetimin yerini, askeri yönetim aldı. Ülke genelinde süren sokak protestoları ve uluslararası kınamalara rağmen geri adım atmayan askeri yönetim, Başkan Win Myint ve Eyalet Danışmanı Aung San Suu Kyi ile beraber 400 seçilmiş milletvekilini ev hapsine aldı.

Demokrasiye sadık kalınmasını savunan ve darbeye karşı olduğunu beyan eden Myanmar'ın Londra büyükelçisi Kyaw Zwar Minn de askeri yönetimin baskıcı politikasından nasibini aldı. Büyükelçiliğin güvenliğini sağlayan askerler tarafından binaya sokulmayan büyükelçi darbeyle indirildiğini söyledi. İngiltere bu durumla ilgili Myanmar Dışişleri Bakanlığı'ndan bilgi talep ederken, Kyaw Zwar Minn'in yerine askeri bir ateşe geçti. Ancak diplomasi usullerine göre, büyükelçi değişiminin bu şekilde gerçekleşmesi mümkün değil. 

Görevden alınan ve akıbeti merak konusu olan Kyaw Zwar Minn'in statüsünün ne olacağı belirsiz.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

1 yorum:

  1. çok üzgün bakıyor yav amca gel konyaya biz sana bakarız :D

    YanıtlaSil