KAPIDA KALAN YENİ BAŞKAN: SAMOA ADALARINDA DEMOKRASİ

Yeni seçilen Samoa Adaları başkanı meclisin kapısı kapalı olduğu için meclise giremedi.
Credit: Samoa Observer / FBC News

Tüm dünyanın gözlerini ayırmadan, heyecanlı bir şekilde izlediği Samoa Adaları başkanlık seçimleri nihayet bitti. Güney Büyük Okyanus'ta kartların yeniden dağıtılacağı bir döneme büyük bir merak içerisinde giriyoruz. 

Şaka bir yana Samoa Adaları'nda gerçekten yeni bir dönem başlıyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde sonuçlanan başkanlık seçimlerinin ardından ülke yönetimi 22 yıl sonra el değiştirdi. Ancak bu değişim, kolay olmadı.

22 yıldır adaları yöneten Sailele Malielegaoi, görevinden ayrılmayı reddetti ve meclisin kapılarını kilitledi. Bu nedenle meclisin bahçesinde, bir çadır içerisinde başkanlık yemini eden Fiame Naomi Mata'afa, daha sonra meclise girmek istese de kapıları açamadı. Bu arada Mata'afa, ülkenin ilk kadın yöneticisi olarak tarihe geçiyor. 

Yeni Samoa Adaları başkanı Mata'afa, basım mensuplarıyla beraber bu olayı şaşkınlıkla karşılarken, demokrasinin üstün gelmesi gerektiğini duyurdu.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

2 yorum:

  1. iktidar hastalığı diye bir şey var

    YanıtlaSil
  2. üzüldüm lan böyle beklemiş mi kapı önünde

    YanıtlaSil