GARİP BİR LİDER: GURBANGULU BERDİMUHAMEDOV

Gurbangulu Berdimuhamedov'un 2017 yılında Putin'e hediye ettiği köpek. Credit:MAXIM SHEMETOV/AFP/GETTY IMAGES

Son zamanların popüler liderlerinden biri olan Türkmenistan devlet başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, 2006 yılında vefat eden ve kendisini ömür boyu devlet başkanı ilan eden Saparmurat Niyazov'un yerine, devlet başkanı olarak göreve gelmiş ve Türkmenistan'ın ikinci cumhurbaşkanı olmuştur.

Berdimuhamedov kendine has eğlenceli karakterinin yanı sıra garip davranışları ve tutumlarıyla uluslararası medyanın dikkatini sık sık çeken bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Putin'e hediye ettiği bir yavru köpeği basın toplantısı sırasında ensesinden tutması, kabine toplantısı öncesinde altından yapılmış bir halter barını yüksüz bir şekilde kaldırması, tek eliyle bisiklet sürerken diğer eliyle silah kullanması veya tuhaf rap şarkılar söyleyip gitar çalması ilk akla gelenler arasında.

Ayrıca ülkede "koronavirüs" sözcüğünün kullanımını yasaklamasını ve uğursuzluk getirdiğine inandığı için siyah araba ithalatına karşı olduğunu da unutmamak gerek. 

Çay isimli bir kitabın yazarı olan ve asıl mesleği diş hekimliği olan Gurbangulu Berdimuhamedov, en son 2017 yılında yapılan genel seçimleri 97,69 oy alarak kazandı. Hakkında yapılan suçlama iddialarına ve tepki gören davranışlarına rağmen ülkede güçlü bir muhalif hareketin olmaması sebebiyle Berdimuhamedov'un ölene kadar devlet başkanı olarak kalması bekleniyor.

Birçok renkli siyasetçinin ve devlet başkanının yaşadığı günümüzde Gurbangulu Berdimuhamedov'un varlığı çok fazla göze batmıyor. 

Boris Johnson'un Elinden Çay İçmek: Kaç Şeker? isimli yazımıza göz atmak için lütfen buraya tıklayın.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

6 yorum:

  1. abi biz nasıl döneme geldik cidden

    YanıtlaSil
  2. yüzde 97 he demokrasii beeğğ

    YanıtlaSil
  3. köpek olayını izleyince üzülmüştüm de adam bildiğin manyakmış

    YanıtlaSil
  4. Gurbangulu mu Kurbankulu mu?

    YanıtlaSil
  5. monopoly gibi ülke yönetiyor :D

    YanıtlaSil