MACRON'U HİTLER'E BENZETMEK

Emmanuel Macron'un, Hitler'e benzetildiği afişte "İtaat et, aşı ol" yazıyor.
Kovid-19 salgının tüm dünyada hızla yayılması, sağlam temeller üzerine inşa edildiğine inandığımız birçok sistemin aslında çok da sağlam temellere sahip olmadığını gösterdi. Bunun en belirgin örneği, demokrasinin beşiği olarak görülen Batı Avrupa devletlerinde "insan haklarının" ve "demokrasinin" işleyişinin aksaması olarak karşımıza çıktı. 

Pandeminin bir an önce sona ermesi için herkesin aşılanmasını isteyen devlet otoriteleri, aşı karşıtlarının sosyal ortamlardan uzak tutulması için bir takım yaptırımlara ve dayatmalara başvurmak zorunda kalıyor. Dünyanın birçok yerinde, birçok hükümetin başvurduğu bu yöntem özellikle demokrasiyle ön planda olan ülkelerde büyük bir tepkiye sebep oluyor. Bu ülkelerden biri de Fransa

Emmanuel Macron'nun, Fransa'da bazı meslek gruplarına (bakımevleri ve hastane çalışanları ile itfaiyecilere) yönelik Korona Virüs (Covid-19) zorunlu aşı politikasını ve sağlık ruhsatı uygulamasını yürürlüğe koyması, başta aşı karşıtları olmak üzere birçok kesimden tepki gördü. Bir süredir her hafta, cumartesi günü yüzbinlerce kişinin katıldığı protestolarla gösterilen bu tepkilere geçtiğimiz gün asılan bir afiş tepki vurdu. 

Macron'un, Adolf Hitler'e benzetildiği bu afişte "İtaat et, aşı ol" sloganı yer alıyordu. 62 yaşındaki Michel-Ange Flori tarafından asılan afiş, kısa süre sonra Macron tarafından mahkemeye götürüldü. Savcı "bariz şekilde zarar verme arzusu" sebebiyle afişin sahibi Flori'ye 10.000 Euro para cezası vererek afişin kaldırılmasına hükmetti. Flori ise, her cumartesi günü herkesin bağırdığı bir cümleyi afiş haline getirdiği için aldığı bu cezayı haksız bulduğunu söyledi. 

Aşı politikaları ve pandemi döneminde yürütülen kriz politikaları birçok siyasi hareketi güçlendirirken, birçok hükümeti ise zayıflattı. Kuşkusuz, Fransa'nın bir sonraki genel seçimlerinde belirleyici olan şey, pandemi döneminde yaşananlar olacaktır. Ve kuşkusuz, Macron'un Hitler'e benzetilmesi, uzun süre hafızalarda kalacaktır. 

Kaynak: NTV

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

2 yorum:

  1. abi saçmalık artık bu kadarı ya

    YanıtlaSil
  2. hitler abartı olmuş ama diktatörlük taslıyorsa bunlara katlanacak, kimse kimseyi aşıya zorlayamaz faz3 sonuçlanmamış bile nerden bilecek insanlar aşının sonraki yıllarda ne yapacağını?

    YanıtlaSil