Rusya'da 3 Gün Sürecek Seçimler Başladı

Rusya'da milletvekili seçimleri
Rusya'da milletvekili seçimleri, renkli görüntülere sahne oluyor.
Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması(Federal Meclisi'nin alt meclisi), 39 federatif bölgenin parlamentosu ile bazı bölgelerdeki yönetici ve mahalli seçimler için oylama işlemi başladı. 110 milyon seçmenin oy kullanması beklenen seçimlerin 3 gün sürmesi bekleniyor. 

Daha önceki yıllarda bir gün bu seçimler, bu sene Covid-19 salgını sebebiyle 3 güne uzatıldı. Ayrıca bazı kişilere sosyal mesafeyi sağlayabilmek için uzaktan oy kullanma imkanı da tanındı. 

Seçimlerde Devlet Duması'ndaki 450 sandalye için 14 parti yarışırken, seçim sonrasında yüzde 5 barajını geçen partilerin milletvekilleri Duma’da sandalye sahibi olabilecek. Seçime dair ilk sonuçların 21 Eylül 2021 Pazartesi günü belli olması beklenirken bazı bölgelerde seçimin ikinci tura kalacağı beklentisi mevcut. 

Öte yandan  Rusya’nın 2014 yılında Ukrayna’dan yasa dışı ilhak ettiği Kırım ve Sivastopol’da da seçim yapması yeni bir uluslararası krizin yaklaşmakta olduğunu gösteriyor. Bu gergin havayı dağıtan olaylar ise bazı seçmenlerin ilginç kostümleri oldu. 

Özellikle Yalta'da at kafası maskesi takan ve bu şekilde oy kullanan bir kişi seçim gerginliğinin bir süreliğine atlatılmasına sebep oldu. Hatta bu görüntü sosyal medyada gördüğü ilgi sayesinde, seçim sonuçlarının tartışıldığı programlarında önüne geçerek seçimin ikonu haline geldi.


Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

2 yorum:

  1. Gökhan Canlı18 Eylül 2021 19:40

    Abi bu rusyada hep garip şeyler oluyor fıkra gibi ülke :D

    YanıtlaSil
  2. Herkes doğru yere bassın, canımı sıkmayın :D fdsklfjsdlk

    YanıtlaSil