COP27 ve Yukarı Bakmayanlar

Yeşil Protesto-Dünyadan Başka Evimiz Yok
Don't Look Up dizisini andıran yeşil protestolar dünyanın çeşitli yerlerinde devam ederken, protestocuların gözü COP27'ye çevrildi. "Dünyadan başka bir evimiz yok". Edinburgh. Jeff Mitchell / Getty Images / BuzzFeed

Dünya geri dönüşü mümkün olmayan bir iklim krizine sürüklenirken, sorumluluk almaktan kaçan sorumluluk sahipleri ve iklim krizine inanmayanlar henüz tehlikenin farkını idrak edebilmiş değiller. Bu durum bize son zamanların popüler yapımlarından Don't Look Up'ı anımsatıyor. 

Filmde dünyaya bir gök taşının çarpacağına inanmayan ve hatta bunun bir oyun olduğunu düşünen insanlar, bugün küresel ısınmaya inanmayan insanları temsil ediyor. Aynı şekilde filmde felakete göz yuman devlet başkanı, bugün yeşil dönüşüm konusunda elini taşın altına koymayan devlet başkanlarına karşılık geliyor. Dünyanın yaşanamayacak bir gezegen haline dönüşeceğini söyleyen bilim insanları ise bildiğiniz gibi her yerde ve adeta "yukarı bakın" diye bağırırken maalesef bugün hiçbir yere bakmamak daha kolay bir opsiyon olarak tercih ediliyor. 

Ancak yine de önemli bir değişim döneminde olduğumuz şu günlerde, henüz geç kalmadığımız gerçeği bir nebze rahatlatıyor bizleri. Dünyanın çeşitli yerlerinde süren protestolar, yeşil dönüşüme dair bilincin gün geçtikçe artması ve yaklaşan COP27, yakın zamanda önemli adımların atılabileceğini ve Paris İklim Anlaşması hedeflerine ulaşabileceğimize olan inancımızı kuvvetlendiriyor. 

27. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı(COP27), Mısır'ın Kızıldeniz tatil beldesi Şarm El-Şeyh’te gerçekleşecek. Konferansın 8-20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşmesi tahmin edilmektedir. Birçok ülkenin üst düzeyde katılım sağlayacağı toplantılarda "yeşil enerji", "kömür", "fosil yakıtların kısıtlanması" ve "karbon fiyatlanması" gibi konuların ön plana çıkması bekleniyor.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

1 yorum:

  1. Lucky Club Casino Sites in India » 2021 Review and Bonus
    Lucky Club Online India Review ⚡ Play the BEST games ✓ Great offers ✓ Huge range of games ✓ No deposit luckyclub.live & withdrawal Methods

    YanıtlaSil