PUTİN'İN SOSYAL MESAFELİ DİPLOMASİ MASASI

Rusya devlet başkanı Putin'in Macron ile görüşme yaptığı masanın uzunluğu sosyal medyada TT oldu.
Putin'in Macron ile görüştüğü masanın uzunluğu tüm dünyanın dikkatini çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz günlerde Ukrayna krizini yüz yüze konuşmak için Moskova'da bir araya geldi. İkilinin soğuk bir şekilde bir araya geldiği toplantının, yaklaşık 6 metrelik bir masada gerçekleşmesi, tüm dünyanın dikkatini çekti. Bu durumun, diplomatik bir mesaj mı yoksa bir rastlantı mı olduğu ise günlerdir tartışılıyordu. Ancak bugün tartışmaları bitiren açıklama Reuters’ta yayınlandı. 

Reuters’ın haberine göre ikilinin bu kadar uzun bir masada görüşmesinin sebebi PCR testi konusunda Fransız ve Rus yetkililerin ortak bir karara varamaması. Habere göre Rus yetkililer Macron ve kafilesinden görüşme öncesinde PCR testi talep etmiş ancak Macron, Rusya tarafından uygulanacak PCR testini yaptırmayı kabul etmemiş. Bu doğrultuda Rus yetkiler, görüşmenin sosyal mesafe kurallarına uygun gerçekleşmesi için 6 metrelik bir masada görüşme organize etmişler. Fransız yetkililer ise DNA bilgilerinin korunması açısından bu teklifi makul görmüş.

Soğuk geçen ve bir sonuca varılacağı düşünülmeyen toplantı ardından Putin,  Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmaya başlamasından bu yana ilk defa Batılı bir liderle ilerleme kat edildiği yönünde ifadeler kullandı. Macron ise daha nötr bir açıklama yaparak henüz bir şey konuşmak için erken olduğunu söyledi. 

Toplantıdan geriye ise mesajlar ve sonuçlar değil, masa için yapılan alay dolu paylaşımlar kaldı.

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder