Darbe Esnasında Aerobik Yapmak

Myanmarlı kadın aerobik yaptığı esnada arkasında askeri darbe gerçekleşiyor
Myanmarlı Khing Hnin Wai aerobik yaptığı esnada arkasında askeri darbe gerçekleşiyor

2021 yılı viral videolar ve görüntülerle dolu bir yıldı. Bunlardan bir tanesi de kuşkusuz salgın gündemini kısa süreli unutturan Myanmar askeri darbesiydi. Darbe ile ilgili kısıtlı bilgi akışı son derece kısıtlıydı ve hatta bazı insanlar darbe olmadığını ve bunun bir sosyal medya yalanı olduğunu savunuyordu. Ancak tüm bu karmaşa bir şekilde internete videolar ve yazılar gönderen Myanmarlılar sayesinde son bulmuştu. Evet bir darbe vardı, artık tekrar Korona aşılarının içerisinde çip olup olmadığını konuşabilirdik.

Myanmar'da darbe olduğunu doğrulayan en ilginç video, Myanmar Parlamentosu'na yakın bir yerde oturan Khing Hnin Wai isimli kadının Youtube takipçileri için hazırladığı aerobik videosuydu. Askeri konvoy parlamentoya doğru ilerlerken, ritimli bir şekilde spor yapan Khing Hnin Wai, ordunun yönetime el koyduğundan habersizdi. 

Tabii ki, internette bu görüntünün absürtlüğü kadar Khing Hnin Wai'nin bunu planlı yaptığı ve aslında derin Myanmar devletine hizmet eden bir ajan olduğunu konuşanlar da oldu. Bu iddiaların üzerine giden Guardian, Khing Hnin'in son 11 aydır aynı yerde dans ederek bunu kayda aldığını ve zaten bir aerobik eğitmeni olduğunu doğruladı. 

Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder