1 DAKİKA UZATMA: RİSHİ SUNAK VE MACRON NE KONUŞTU?

Rishi Sunak ve Emmanuel Macron'un G7 Zirvesinde Yaptığı Görüşme


Dönem başkanlığını Japonya'nın yaptığı G7 Liderler Zirvesi, ülkenin Hiroşima şehrinde gerçekleşti. 3 gün süren zirveye ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un yanı sıra Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen katılım sağladı.

Zirve kapsamında 7 ülke temsilcilerinin yer aldığı birçok toplantı düzenlenirken, liderler aynı zamanda bire bir görüşmeler de gerçekleştirdi. Bunlardan bir tanesi de İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaydı. 

Özel bir odada görüşen ikili, görüşmenin uzaması sebebiyle meraklı gözlerle beklendi. Bu esnada basın mensupları ve diğer ülke temsilcileri görüşmenin seyrini görebilmek için birçok kez odaya girmeye çalıştı. Bu esnada kapıyı açan Rishi Sunak'ın objektiflere yansıyan görüntüsü, ikonik bir poz olarak tarihe geçti.

Yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında gerçekleşen görüşmelerde, göç, enerji ve savunma da dahil olmak üzere ortak sorunların üstesinden gelmek için atılacak adımlar ele alındığı bildirildi. Aynı zamanda iki lider, önceliklerinin Ukrayna’nın Rus saldırganlığına karşı yürüttüğü mücadeleyi desteklemeye devam etmek olacağı konusunda mutabık kalmışlardır. Ayrıca savaşa yönelik tutum noktasında da birlik olduklarını açıkladı.


Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder