TALİBAN'DAN UÇAKLA KAÇMAK


Taliban'dan kaçmak için ülkeden kalkan son uçağa sığınan Afganlar: Credit:Washington Post

Taliban iktidarında yaşama korkusunun, ölüm korkusunun önüne geçtiği bir gündü. Televizyonlarda canlı yayında, hükümet binasına giren ve iktidarını ilan eden Taliban'ın şeriat esasına göre ülkeye yöneteceğini ilan etmesi, Afganistan'da büyük bir endişeye yol açmıştı. Çünkü laik ve demokratik ülkelerde yaşayıp şeriatı savunmanın ötesinde, reel olarak şeriata göre yaşama durumunun ortaya çıkması ve ülkenin adeta dışarıya kapanması, birçok kişinin hayallerinin ve hayatlarının son bulması demekti. 

İşte bu noktada çok hızlı bir kaçış süreci başladı. Son bir umut ülkeyi terk etmek isteyenler, havaalanlarına ve sınırlara koştular. Bu noktada gördüğümüz en çılgın görüntü, bazı kişilerin uçak tekerlerine, pervane boşluklarına oturduğu uçaklardan binlerce metre yükseklikten düşmesi ve paramparça olmasıydı. Görsel Hafıza ise ülkeyi tahliye eden son ABD uçağına binen ve Afrika'ya giden uçağındaki birkaç yüz kişilik şanslı Afgan'ı hatırlamayı tercih etti. 


Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder