HİTLER'İN ÖLÜM HABERİ

Hitler'in ölüm haberini radyodan dinleyen insanların mutluluğu
Hitler'in ölüm haberini radyodan dinleyen insanların mutluluğu.

İkinci Dünya Savaşı dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri kuşkusuz Adolf Hitler. 1934 yılından 1945'e kadar Nazi Almanyası'nın Führer'i olan Hitler, 30 Nisan 1945 tarihinde Berlin'deki bir yer altı sığınağında kendini vurarak intihar etti. 

Berlin'in düşmesinden birkaç gün önce intihar eden Hitler'in cesedi incelendiğinde, siyanür ve diş metalleri arasındaki kimyasal reaksiyonun göstergesi olarak mavi kalıntılar bulunduğu yani Hitler'in kendini vurmadan önce siyanür içtiği de tahmin ediliyor. Öyle ki intiharı sırasında Adolf Hitler'in yanında olan, Eva Braun'un (Hitler'in eşi) siyanür alarak kendini öldürdüğü bilinmekte. Bu nedenle siyanür içme eylemenin birlikte yapıldığı öngörülüyor. 

Hitler, intiharından sonra Sovyetlerin cesedini sergileyeceğini düşünmüş ve düşmanlarının bu zevki tatmalarına izin vermemek için yaveri Martin Bormann'a eşiyle birlikte kendi cesedini yakmasını emretmiştir. Bu nedenle Hitler'in cesedi, intiharından kısa bir süre sonra yakılmış ve sığınakta açılan küçük bir çukura gömülmüştür. 

Hitler'in ölümü Alman halkına  hemen açıklanmamış, intiharın üzerine bir gün beklenmiştir. İntihardan sonraki gün yayın yapabilen tek alman radyosu kasvetli müziklerle yayına başlamış ardından radyodan "Führerbunker'de, Bolşevizm'e karşı son nefesine kadar savaşan führerimiz Adolf Hitler, Almanya için mücadelesinde vefat etmiştir" anonsu geçilmiştir. Uluslararası medya organları ise bu anonsa ve habere kuşkuyla yaklaşmış, Hitler'in kaçmış olabileceği ihtimaline karşı gazeteler "Hitler Öldü" manşetini atmak için birkaç gün daha beklemeyi tercih etmiştir. 

Bu gelişmelerin aksine Hitler'in günümüzde hala yaşadığına inanan, o gün sığınakta kendini vurarak intihar eden kişinin bir dublör olduğuna inanan azımsanmayacak kadar çok kişinin olduğu bilinmektedir. Hitler'in cesedinde bulunan diş kalıntıları, 1945'teki diş kayıtlarıyla eşleştirilmiş, yani Hitler'in öldüğü teyit edilmişse de bilimsel kayıtların birer uydurma olduğuna inan bu kesim, bir gün Hitler'in döneceğine olan inancını koruyor. 

Görsel Hafıza'daki şu yazılar dikkatinizi çekebilir:

Yazının hazırlanmasında faydalanılan kaynaklara erişim sağlamak için aşağıdaki linklere tıklamanız yeterlidir.
  1. Anadolu Ajansı, "Hitler'in 'ölüm tarihi ve nedeni doğrulandı'", Erişim için lütfen buraya tıklayın.
  2. Ekşi Şeyler, "Adolf Hitler İntihar Ettikten Sonra Adım Adım Neler Yaşandı?", Erişim için lütfen buraya tıklayın
  3. Hürriyet (İlber Ortaylı), "Onbaşıdan Führer’e Hitler’in ‘ölüm’ü", Erişim için lütfen buraya tıklayın

2 yorum:

  1. Adam garanti olsun diye önce siyanür içmiş sonra kendine sıkmış

    YanıtlaSil
  2. EĞER HİTLER YAŞASAYDI SİZLER TAM BOK YERDİNİZ

    YanıtlaSil