BORİS'E VEDA: HASTA LA VİSTA BABY

Boris Johnson 6 Eylül 2022 tarihinde görevine veda etti.
Boris Johnson 6 Eylül 2022 tarihinde görevine veda etti.

Dönem siyasetçileri arasındaki en renkli isimlerden biri olan Boris Johnson, Görsel Hafıza'ya çeşitli olayları ile birçok kez konu olmuştu. Dedesinin eski bir Osmanlı askeri olması ve soyunun Çankırı'ya dayanmasından mıdır bilinmez, Boris Johnson her zaman Türkiye'ye ve Türklere sempatik gelmiş, Birleşik Krallık-Türkiye ilişkilerine olumlu katkı yapan bir lider olarak siyasi tarihe geçmiştir. 

Boris Johnson'ın iyi bir lider olup olmadığı elbette ki tartışma konusudur ancak Brexit döneminde devraldığı koltuğu koruyabilmesi ve sürecin istikrarını sağlayabilmesi açısından Johnson'ın kötü bir lider olduğunu düşünmüyorum. Yaptığı gafları, hatalı söylemlerini ve yersiz reaksiyonlarını kritik hatalar olarak değerlendirmiyorum ve renkli kişiliğinin uluslararası siyaseti vasatlıktan kurtardığını düşünüyorum. 

Boris'in ilk günü, son günü gibi olağandışıydı. Her hamlesi sürprizlerle dolu bir bir Başbakan'ın da sessiz sedasız gitmesi beklenemezdi. Boris'ten başka kim veda ederken "Hasta la vista baby" diye bağırabilir? Hem de meclis konuşması esnasında! 

Konuşmasında ek olarak İngiltere'nin Avrupa Birliğinden çıkışını, COVID-19 sürecini ve Rusya'nın işgaline karşı Ukrayna'yı desteklemesini "başarı" şeklinde niteleyerek öven Johnson, "Görev şimdilik büyük ölçüde tamamlandı." dedi. Boris'in bir gün tekrar geri döneceğinin mesajı niteliğinde olan bu söz, kuşkusuz Donal Trump'ın vedasını anımsattı.

Boris Johnson konulu bazı yazılarımız: 



Siz de sizi etkileyen bir olayın fotoğrafını, kısa bir içerikle bize gönderebilir ve Görsel Hafıza ailesine katılabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder